Ishrana

ishrana

Na svom putu mršavljenja mnogi preferiraju da primenjuju skupe dijete i prate rigorozna pravila dok su na dijeti. Drugima je potrebna emocionalna podrška i pohađaju razna savetovanja ili odlaze na razne seminare.

Pre nego što primenite najnoviju dijetu..

Imajte na umu da organizovani planovi i programi za dijetu mogu dovesti do gubitka težine samo ako sagorite više kalorija nego što unesete.

Nema dijetetskih dodataka, sprava za vežbanje, kombinacije hrane ili specifičnih oblika ishrane koji će promeniti tu činjenicu.

Neke od popularnih dijetnih planova i programa uključuju Atkinsovu dijetu, modifikovanu dijetu s malo ugljenih hidrata, Jenny Craig dijetu, dijetu bez ugljenih hidrata, Body for Life dijeta, ketogenu dijetu, različite dijete sa visokim sadržajem proteina.

Sve ove dijete imaju svoje pristalice, i sve su uspešne za neke osobe.

Pošto se apetit, navike u ishrani i preferencije uveliko razlikuju među pojedincima, prije nego što se odlučite za plan ishrane, zapitajte se da li vam plan zvuči realno.

Ako plan uključuje rigorozno merenje porcija i brojanje kalorija, da li ste spremni na taj korak ?

Ako vam je zabranjeno da jedete određenu hranu, hoćete li razviti želju za njom?

Da li se osećate prijatno u pogledu smernica za ishranu?

Da li će se zahtevi ishrane lako uklopiti u vaš dnevni raspored?

Konačno, uzmite u obzir da kada izgubite težinu, ukoliko se ponovo vratite starom načinu ishrane i svojim prethodnim navikama u ishrani vratićete i kilograme.

Treba da znate da svaki plan za ishranu nije samo plan… takođe svaki plan za mršavljenje odnosi se na ishranu koju treba da možete dugo da primenjujete.

Zapamtite da najuspešnije upravljanje težinom dolazi od promena u ishrani i izbora zdravog režima ishrane koji ćete moći primenjivati duže vreme, a ne od rigoroznih dijeta koje ostavljaju osećaj da ste uskraćeni za hranu i/ili rezultiraju epizodama prejedanja.

Preporučujemo vam konsultaciju sa konsultantom za ishranu ili nutricionistom ako želite pomoć u proceni ili razvijanju plana za gubitak težine ili primenu zdrave ishrane.

Program za mršavljenje za jednu osobu funkcioniše odlično dok isti taj program za drugu osobu možda neće imati tako dobar efekat.

To znači da samo induvidualni pristup može imati željene rezultate.

Kada pravite promene, neke osobe više vole da promene sve u isto vreme, dok druge preferiraju duži, sporiji pristup. Pravljenje malih promena, jednu po jednu.

Nijedan pristup nije bolji od drugog, veština je dizajnirati jedinstven pristup za svakog ponaosob.

Tu smo za vas da vam pomognemo i osmislimo program koji odgovara isključivo vama.

Zakažite konsulatciju i počnite već od danas gubiti težinu. Za sva pitanja pozovite 060-555-1755.