Foto Podmlađivanje– LED Terapija Lica

Fotorejuvenacija je postupak pomlađivanja kože pomoću svetlosti! Starenjem, hormonalnim promenama i delovanjem okoline, prvenstveno sunčevih zraka dolazi do degenerativnih promena u koži, smanjenja kolagena i elastina te pojave prvih bora.

Jedna od vrlo popularnihprimena LED tretmana u dermatologiji je i terapija bora odnosno tretmani pomlađivanja tela i lica pomoću svetlosnih zraka.Fotorejuvanacija se zasniva na uklanjanju tankog površinskog sloja kože lica I tela čime se smanjuje sama dubina bora, a koža dobija podsticaj za regeneraciju i stvaranje novih stanicakože.

Ovim postupkom se takođe smanjuju neravnine i sitni ožiljci na licu. Koža postaje zategnutija, glađa i vidljivo boljeg kvaliteta. Takodje dolazi do pucanja kolagenskoh veza, te se podstiče ubrzani i veći nastanak novih i čvršćih kolagenih vlakana!Za većinu osoba najbolji efekti

FOTOREJUVENACIJE se postižu nakon 5-8 tretmana s razmakom od dve nedelje između svakog pojedinog tretmana. Propratne pojave mogu biti slabo crvenilo 15-ak minuta nakon tretmana

LED terapija i pomlađivanje kože!

Tretman LED svetlima zasniva se na važnom istraživanju NASE i pokazuje da određene frekvencije svetlosti značajno povećavaju rast novog tkiva, stimulišu proizvodnju kolagena i smanjuju fine linije i bore.

LED svetla koriste tehnologiju pod nazivom Fotomodulacija koja deluje aktiviranjem ćelija kože impulsima niskog nivoa, ne – toplotne energije i svetlosti. Svetlosna energija prodire kroz slojeve tkiva, uništavajući slobodne radikale bez oštećenja okolnog tkiva.

Ne samo da je izuzetno delotvoran već LEDtretman ima i dodatnu prednost jer je bezbolan, opuštajući i ne zahteva dodatno vreme oporavka. U odnosu na laser / IPL tretman, koristi su daleko veće a cene pristupačnije.- LED nudi veću i potpunu pokrivenost za duži vremenski period. Stimuliše ćelije na duži vremenski period, obično 20 minuta i više, dok su laserskim / IPL tretmanom ćelije stimulisane samo za delić sekunde.

LED svetla i njihova upotreba:

Plava: indikovana za aknoznu kožu. Takođe, pomaže kod dehidratacije, uništavabakterije koje uzrokuju akne. Princip rada se zasniva na aktiviranju molekula „porfirina“, čija aktivacija dovodi do eliminacije bakterija, kao i do smanjenja upalnih procesa kod akni.

Tretman se sprovodi 2 puta nedeljno, u seriji od ukupno 8 tretmana. Po završetku tretmana individua se vraća normalnim aktivnostima, bez znakova iritacije, crvenila ili oticanja, čak i leti!

Prednost laserskog tertmana akni: 1. Tretman je mnogo brži od standardnih tretmana akni ; 2. Lečenje može da se primeni na sve delove tela i lica ; 3. Povećana motivacija zbog brzih rezultata koji se mogu videti i 3 puta brže od standardnih rezultata ; 4. Vidljivi rezultati posle samo 8 tretmana ; 5. Tertman je bezbolan i nema negativnih efekata

Crvena: indikovana kod starenja kože. Takođe idealna za suvu, od sunca oštećenu kožu
Žuta : indikovana za osetljivu kožu. Potpomaže smanjenje crvenila i upale svih vrsta, kao i edem i rozaceu
Zelena : indikovana za pigmentacije ( hipo i hiper )
• smanjuje fine linije i bore
• Poboljšava jasnoću i ten kože
• Smanjuje starosne fleke
• Stimuliše oporavak tkiva
• Pomaže kod nepravilnih pigmentacija
• smanjuje veličinu pora
• poboljšava teksturu kože
• Smanjuje crvenilo / zapaljenje
• povećava cirkulaciju kroz gradnju novih kapilara
• stimuliše proizvodnju kolagena – glavno vezivno tkivo koje stvara snagu i fleksibilnost
• oslobađa enzime ( glavni nosioc energije u ćelijama )
• Povećava aktivnost limfnog sustava – limfni protok može biti udvostručen LED svjetlima , povećava drenažu i olakšava uklanjanje toksina
• ublažava bol – LED terapija se uspešno koristi u terapiji bola, dermatologiji i reumatologiji
• uništava i onemogućava širenje bakterija i virusa