Tretman lica kiseonikom

Tretman kiseonikom

Za razliku od pre više hiljada godina, u antičko oba; kada je u vazduhu bilo 38-50 odsto kiseonika; na početku 18. veka ovaj udeo se smanjio na 23 odsto, a danas iznosi svega oko 20%. U zagađenim sredinama je udeo kiseonika u vazduhu još i manji.

Smanjena količina kiseonika u tkivima (hipoksija) dovodi do niza oboljenja kao i prevremenog starenja kože. Istraživanja pokazuju da mozak radi 20 odsto brže ljudima koji uzimaju koncentrovani kiseonik.

Takođe, povoljno deluje i na respiratorni sistem, nerve, cirkulaciju, reguliše probavu i jača imunitet. Kiseonik ima i moćna regenerativna svojstva; kiseonik podstiče revitalizaciju celokupnog organizma; pre svega u zdravstvenom smislu; podiže antioksidativnu zaštitu organizma; jača imunološki sistem i usporava celokupan proces starenja.

Samo 15 minuta udisanja kiseonika dnevno vraća mentalnu i fizičku snagu.

Međutim kiseonik je isto tako važan i u kozmetološkom smislu. Dokazani su njegovi pozitivni efekti na status, izgled i lepotu kože. Kada je dotok kiseonika smanjen, nagomilavaju se štetne materije, ograničava proces obnavljanja i ubrzava proces starenja kože.

Da bi se nadoknadio nedostak kiseonika iz vazduha napravljeni su aparati koji proizvode 98 % kiseonik. U tu svrhu, napravljen je moćan aparat u kome se primenom čistog medicinskog kiseonika i fiziološkog rastvora formiraju vodene kapi koje brzinom od 200 km na sat vrše dubinsko čišćenje kože.

Tretman kiseonikom osmišljen je da bi se omogućilo ubacivanje u kožu aktivnih supstanci premošćavajući na taj način barijeru propustljivosti kože. Kiseonik se ubacuje pod pritiskom bez upotrebe igala pa je tretman bezbolan i prijatan.

Aktivne supstance na ovaj način prodiru kroz međućelijski prostor (biomatriks) u dublje slojeve kože. Ovim postupkom se podiže tonus mišića lica, smanjuju nečistoće i akne zbog antibakterijskog dejstva kiseonika, hrani vezivno tkivo i podstiče ćelijski metabolizam, regenerišu oštećene ćelije.

Оxy jet aparat je jedinstven aparat za ubacivanje aktivnog kiseonika u kožu koji pruža trenutni efekat blistavosti, svežine i koji eliminiše sve toksine iz vaše kože. Odlični rezultati postižu se u redukovanju dubine bora, prosvetljavanju kože i popravljanju stanja iziritirane alergijske kože. Vidljivi crveni kapilari nestaju sa lica.

Piling i ishrana kože kiseonikom

Do sada su se za čišćenje kože uglavnom koristili hemijski pilinzi i mehaničke dermoabrazije koji su praćeni izvesnim oporavkom i nelagodnošću, sa određenim ograničenjima za rad kao što su doba godine i tip kože.

Piling čistim kiseonikom obavlja se tokom čitave godine, kod svih tipova kože uključujući osetljivu kožu sklonu crvenilu i masnu kožu sa aknama, a zbog svog terapeutskog dejstva odličan je izbor i za negu kože trudnica. Primenom posebne tehnike za limfnu drenažu, cirkulaciju i eksfolijaciju, uklanjaju se odumrle ćelije sa površine kože, površinske pigmentacije, čime se podstiče nastajanje novih ćelija i prosvetljuje koža. Čiste se od nečistoća i najmanje pore i smiruju akne.

Neposredno poboljšanje u izgledu teksture kože, blistavosti, glatkoće i sjaja, omogućuje trenutno vidljive rezultate.Kao rezultat delovanja kiseonika koji razlaže stare ćelije i regeneriše potkožno ćelijsko tkivo, bore na licu i vratu se ispravljaju, topi se podbradak i smanjuju ružne „kesice“ ispod očiju. Uzsve pomenuto koža postaje glatka i jedra.

Ovaj izuzetno prijatan i blagotvoran tretman za negu i podmlađivanje lica, vrata i dekoltea, dermatolozi širom sveta obavljaju sa velikim zadovoljstvom, a holivudske zvezde otkrile su da ga redovno koriste pre svakog važnog nastupa ili snimanja. Nedostatak kiseonika rezultata u prevremenim starenjem kože.

Osnovni razlog za rano starenje kože lica leži u nedostatku kiseonika u kapilarima u potkožnoj oblasti.

Tretman lica kiseonikom dobio je zato reputaciju jednog od najboljih instrumenata za borbu protiv umorne i ostarele kože. Klijenti su zadovoljni zbog zdravije kože i rezultata koji traju. Ovaj tretman oksigenira lice prodirući duboko u tkivo, kako bi se postigli optimalni rezultati. Nakon ovog tretmana, lice je blistavo, sveže, mlađe sa zdravim sjajem koji isijava.

Nakon O2 pilinga, u komoricu držača aparata ubacuje se jedinstveni rastvor za rejuvenaciju koji sadrži hijaluronsku kiselinu, kombinaciju vitamina i antioksidanasa, peptide i ostale hranljive sastojke.Kiseonik pod pritiskom povećava apsorpciju ovih supstanci i trenutno hidrira kožu, daje čvrstinu i sjaj a smanjuje pojavu finih linija i bora.

Mezokokteli hranljivih supstanci imaju važnu ulogu u regeneraciji kože, izgradnji kolagena i zastiti od štetnog uticaja UV zračenja.

Prednost tretmana kiseonikom, pored toga što je kiseonik prirodan element koji izaziva prirodne procese, je i u tome što se na ovaj način mogu tretirati doslovno sve regije lica, čak i najsitnije i najfinije bore na najosetljivijim delovima lica, neposredno ispod očiju i sitne bore iznad usana, kao i fine bore na vratu i dekolteu.

Primena kiseonika aktivira dublje slojeve kože, i istovremeno hladi i umiruje kožu, podmlađuje tkivo i ubrzava eliminisanje otpadnih materija. Kada se terapija kiseonikom radi u cilju podmlađivanja preporučuje se serija od 4-12 tretmana, jednom nedeljno. Ne postoje kontraindikacije za terapiju kiseonikom